Powered by Neostrada.nl


Plaats nieuw berichtPlaats reactie Vorige onderwerpEmail naar een Vriend.Sla dit onderwerp op als bestandPrintversieVolgende onderwerp
Auteur Bericht
Mari
Lite MemberGeregistreerd op: 19-5-2013
Berichten: 420
Woonplaats: Oss
Auto: VW Golf VII
netherlands.gif
BerichtGeplaatst: wo 06 jun, 2018 21:15  Onderwerp:   Updaten Discover Media... waar loop je tegen aan... Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Hallo,

Aangezien mijn Discover Media nog een kaart bevatte uit het jaar dat mijn Golfje van de band liep (2014) werd het dus tijd om de boel te updaten.

Na klein beetje zoekwerk gevonden dat de update makkelijk zelf uitgevoerd kon worden. Maar was toch niet zo eenvoudig als het leek (tja als ik alle lettertjes had gelezen waarschijnlijk wel).

Website voor updates: https://www.volkswagen.nl/service/infotainment/volkswagen-navigatie-update


Waar ik tijdens de update tegenaan liep:

- Welke versie Discover Media/Media Pro?
Op de website waar de updates te downloaden zijn staan foto's van het type, maar de plaatjes zijn misleidend. Ik dacht Discover Media Pro te hebben, maar bleek toch de Discover Media te zijn (de versie zonder harddisk). Na me wat meer erin verdiept te hebben de conclusie getrokken dat het makkelijk te achterhalen is, namelijk kijken of er een SD-kaart met navigatiesoftware in een van de SD-kaartsloten zit: JA - Discover Media, NEE - Discover Media Pro (de NEE is alleen NEE als de navigatie ook daadwerkelijk werkt zonder dat er een SD-kaart in zit).

- Losse kaart downloaden of DiscoverCare programma gebruiken?
In eerste instantie had ik de kaart los gedownload en op een SD-kaart gezet. Kaart werd niet herkend, had hem NTFS-geformateerd ipv FAT32. Foutje was snel hersteld, helaas werkte het niet zoals gehoopt en kreeg ik de melding om de navigatie SD-kaart te plaatsen.

Helaas was de PDF-file op de website met uitleg in het Slowaaks (hoe verzin je het), dus even een Engelstalige versie gezocht en tot de conclusie gekomen dat het alleen werkt met de originele SD-kaart.

Heb er toen voor gekozen om middels DicoverCare de update naar de originele SD-kaart te doen. Duurt even omdat er eerst een backup wordt gemaakt van de oude kaarten naar je computer, vervolgens de update wordt gedownload (trage servers) en vervolgens ge´nstalleerd op de SD-kaart.

DicoverCare kwam aan het einde met een melding een bepaalde file niet te hebben kunnen wegschrijven. SD-kaartje in SD-kaartslot 1 gedaan en systeem gaf aan met update bezig te zijn, zag er goed uit!

Na updaten navigatie gestart... na enige tijd met de melding navigatie wordt gestart in beeld te hebben toegekeken wederom de melding gekregen met de vraag om de navigatie SD-kaart te plaatsen... bummer.

Schiet niet snel in de stress, maar dacht dus dat ik het kaartje gesloopt had en nu dus via de dealer een nieuwe moest gaan regelen...

Vanavond het nog maar eens geprobeerd, in de documentatie stond dat eerst alle files verwijderd moesten worden of geformateerd alvorens de update erop te zetten. Dus de gok maar gewaagd en de SD-kaart FAT32 geformateerd.

Tja, DiscoverCare herkent nu de SD-kaart niet meer als zijnde een origineel. Mij maak je niet gek, de update stond nog op de computer, dus heb simpelweg met 7Zip de inhoud van dat bestand uitgepakt op de SD-kaart...

Met knikkende knieen het kaartje weer in de auto geplaatst, wederom de melding dat er een update werd uitgevoerd... en jawel hoor, navigatie werd normaal gestart.

Ben dus van kaarten uit 2014 naar die van 2018 gegaan... en heb mijn verhaal hier maar ff neergezet als leidraad voor anderen die het ook willen gaan doen!

_________________
Golf VII, 1.6TDI BM Ed. 40 -110 PK - 250nm - verbruik Image
Golf V, 1.9TDI BlueMotion - 150.5 PK - 367nm - verbruik: Image over 101.735 km

   OfflinePersoonlijke Gallerij van MariBekijk gebruikers profielStuur PM
Berichten van afgelopen:      
Plaats nieuw berichtPlaats reactie  JosChiptuning Feno
Vagtechniek
VVTJD Engineering
Uw advertentie hier? Mail ons!

© TDI Club Nederland 2008