Powered by Neostrada.nl
FAQ
FAQ
Login en registratie
Waarom kan ik niet inloggen?
Waarom moet ik eigenlijk registreren?
Waarom wordt ik automatisch uitgelogd?
Hoe kan ik vermijden dat mijn gebruikersnaam verschijnt in de online gebruikers lijst?
Ik ben mijn wachtwoord kwijt!
Ik ben geregistreerd maar kan niet inloggen!
Ik was in het verleden geregistreerd maar kan niet meer inloggen?!
Hoe verander ik mijn instellingen?
De tijden zijn niet juist!
Ik veranderde de tijdzone en de tijd is nog steeds fout!
Mijn taal staat niet in de lijst!
Hoe kan ik een afbeelding tonen onder mijn gebruikersnaam?
Hoe kan ik mijn rang aanpassen?
Waneer ik klik op de email van een gebruiker vraagt men om in te loggen?

Posting Onderwerpen
Hoe post ik een topic in een forum?
Hoe kan ik een post bewerken of wissen?
Hoe kan ik een handtekening toevoegen aan mijn post?
Hoe kan ik een poll maken?
Hoe kan ik een poll bewerken of wissen?
Waarom krijg ik geen toegang tot een forum?
Waarom kan ik niet stemmen in een Opiniepeiling(poll)?

Formatting en Topic Types
Wat is BBCode?
Kan ik HTML gebruiken?
Wat zijn smileys?
Kan ik afbeeldingen posten?
Wat zijn mededelingen?
Wat zijn sticky topics?
Wat zijn gesloten topics?

Gebruikersniveau's en -groepen
Wat zijn administrators?
Wat zijn moderators?
Wat zijn gebruikersgroepen?

PM's (Personal Messages)
Ik kan geen PM's zenden!
Ik heb spam of beledigende email gekregen van iemand van dit forum!

Bijlagen
Hoe voeg ik een bijlage toe?
Hoe voeg ik een bijlage toe nadat ik een bericht heb geplaatst?
Hoe verwijder ik een bijlage?
Hoe bewerk ik het bestandscommentaar?
Waarom is mijn bijlage niet zichtbaar in het bericht?
Waarom kan ik geen bijlagen toevoegen?
Ik heb de benodigde bevoegdheden. Waarom kan ik dan toch geen bijlagen toevoegen?
Waarom kan ik geen bijlagen verwijderen?
Waarom kan ik geen bijlagen bekijken/downloaden?
Met wie moet ik contact opnemen over illegale of mogelijk illegale bijlagen?

 

Login en registratie
Waarom kan ik niet inloggen?
Het zou kunnen zijn dat je gebanned bent, als dat het geval is wordt dit gemeld tijdens het inloggen. In dat geval kan je het beste contact opnemen met de beheerder of webmaster van de site. Indien je geregistreerd en niet gebanned bent kun je het beste je inlog gegevens nogmaals controleren. Zorg er ook voor dat CAPSlock uit staat op je toetsenbord. Kijk ook in je email of je geen activatie emails hebt ontvangen van de forum software.
Naar boven
Waarom moet ik eigenlijk registreren?
Registratie geeft je toegang tot bijkomende functies die voor gasten niet beschikbaar zijn zoals bepaalde avatar afbeeldingen, PM's, gebruikersgroepen, enz. Het registreren bestaat over het algemeen uit het invullen van je naam, email en wachtwoord, de overige gegevens zijn optioneel. Het registreren neemt dus niet veel tijd in beslag.
Naar boven
Waarom wordt ik automatisch uitgelogd?
Als je Log mij automatisch in niet aanvinkt wordt je na een bepaalde tijd uit veiligheids overwegingen weer uitgelogd. Indien je dat vakje wel aanvinkt blij je ingelogd, dit is echter niet aan te raden op een publieke PC op b.v. een universiteit of in een bibliotheek of Internetcafé.
Naar boven
Hoe kan ik vermijden dat mijn gebruikersnaam verschijnt in de online gebruikers lijst?
In je profiel staat een optie Laat niet zien dat je online bent, indien je kiest voor ja ben je alleen zichtbaar voor administrators of jezelf. Je wordt geteld als een verborgen gebruiker.
Naar boven
Ik ben mijn wachtwoord kwijt!
Geen paniek! De wachtwoorden kunnen niet opgehaald worden, wel kan er een nieuw wachtwoord aangemaakt worden. Om dit te doen ga je naar de Inloggen pagina en daar klik je op Wachtwoord vergeten, volg hierna de instructies, er wordt een wachtwoord opgestuurd naar het email adres dat in je profiel staat.
Naar boven
Ik ben geregistreerd maar kan niet inloggen!
Kijk eerst na of je je juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingegeven. Indien deze goed zijn kunnen er een of twee zaken gebeurd zijn . Indien COPPA ondersteuning is ingeschakeld en je klikte op de Ik ben jonger dan 13 jaar link tijdens registratie dan moet je de instructies volgen. Indien dit niet het geval is dan moet je account geactiveerd worden. Sommige boards vereisen dat alle nieuwe registraties worden geactiveerd, of door uzelf of door administrator voor je kunt inloggen. Bij registratie wordt dit ook vermeld. Indien je een email hebt ontvangen volg dan de instructies, indien je geen email hebt ontvangen ben je dan zeker dat je een geldig emailadres hebt? Een reden waarom activatie nodig is, is de mogelijkheid om misbruik van naamloze inzendingen te vermijden. Indien je zeker bent van het emailadres contacteer dan de board administrator.
Naar boven
Ik was in het verleden geregistreerd maar kan niet meer inloggen?!
De meest aannemelijke redenen hiervoor zijn; je hebt een onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord ingegeven (kijk de email die je toen bij registratie hebt gekregen) of de administrator heeft uw account gewist voor een bepaalde redenen. Je hebt misschien nooit iets gepost? Het is gebruikelijk voor boards om periodiek gebruikers te wissen die niets hebben gepost om de ruimte van de database te beperken. Probeer opnieuw te registreren en doe mee aan de discussies.
Naar boven
Hoe verander ik mijn instellingen?
Al uw instellingen (indien je geregistreerd bent) zijn opgeslagen in de database. Om deze aan te passen, klik op de Profiel link (meestal bovenaan de bladzijde maar anders is ook mogelijk). Dit laat je toe om al je instellingen te wijzigen
Naar boven
De tijden zijn niet juist!
De tijden zijn meestal juist, alhoewel wat je ziet zijn tijden getoond in een andere tijdzone dan de uwe. Indien zo moet je in uw profiel instellingen deze aan uw tijdzone aanpassen, bvb. Londen, Parijs, New York, Sydney, enz. Let wel dat de tijdzone aanpassen, zoals de meeste instellingen enkel kan worden gedaan de geregistreerde gebruikers. Dus als je niet geregistreerd bent is dit een goed tijdstip om het wel te doen, als je ons deze woordspeling vergeeft!
Naar boven
Ik veranderde de tijdzone en de tijd is nog steeds fout!
Indien je zeker bent dat de tijdzone correct is ingesteld en de tijd is nog steeds verschillend dan is het meest voor de hand liggende de zomertijd. Dit board is niet ontwikkeld om een onderscheid te maken tussen standaard en zomertijd zodat tijdens de zomermaanden de tijd een uur verschild met de werkelijke tijd.
Naar boven
Mijn taal staat niet in de lijst!
De meest mogelijke redenen is dat de administrator deze taal niet heeft geïnstalleerd of er heeft nog niemand vertaald board in uw taal. Probeer aan de board administrator te vragen uw taal te installeren, indien deze niet bestaat ben je zo vrij dit te maken. Meer informatie kan gevonden worden op de phpBB Groep website (zie link op bodem bladzijde)
Naar boven
Hoe kan ik een afbeelding tonen onder mijn gebruikersnaam?
Er kunnen twee afbeeldingen staan onder een gebruikersnaam bij het bekijken van posts. De eerste is een afbeelding in overeenstemming met uw rang, meestal hebben ze de vorm van sterren of blokjes die aangeven hoeveel posts je gemaakt hebt made of uw status op het forum. Daaronder staat een grotere afbeelding meer gekend als avatar, deze is meestal persoonlijk voor elke gebruiker. Het is aan de board administrator om avatars toe te laten en de keuze te geven aan beschikbare avatars. Indien je geen avatars kan gebruiken is dit een keuze van de board admin, vraag hem naar de reden (we zijn zeker dat ze goed zijn!)
Naar boven
Hoe kan ik mijn rang aanpassen?
Normaal gezien kan dit niet (rangs verschijnen onder uw gebruikersnaam in topics en uw profiel afhankelijk van de style). Meeste gebruiken rangs om aan te tonen hoeveel posts je hebt gemaakt en om sommige gebruikers te tonen, bvb. moderators en administrators kunnen een speciale rang hebben. Misbruik de board niet door onnodige posts te maken om zo sneller van rang te verhogen, hierdoor is het mogelijk dat de moderator of administrator het aantal posts verlaagd.
Naar boven
Waneer ik klik op de email van een gebruiker vraagt men om in te loggen?
Sorry, maar alleen geregistreerde gebruikers kunnen e-mails verzenden via het ingebouwde e-mailformulier (als de admin deze functie heeft ingeschakeld). Dit is om misbruik te voorkomen van het e-mailsysteem door anonieme gebruikers.
Naar boven
 

Posting Onderwerpen
Hoe post ik een topic in een forum?
Gemakkelijk, klik op de overeenstemmende knop in het forum of topic scherm. Misschien moet je registreren om een bericht te posten, de beschikbare mogelijkheden staan in een lijst op de bodem van een forum en topic scherm (de Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen, Je mag reacties plaatsen, enz. lijst)
Naar boven
Hoe kan ik een post bewerken of wissen?
Indien je geen board admin of forum moderator bent kan je enkel je eigen posts bewerken of wissen. Je kan een post bewerken (soms maar een beperkte tijd na het aanmaken) door te klikken op de edit knop van de te wijzigen post. Indien iemand reeds geantwoord heeft op uw post vind je een kleine tekst op de post waneer je teruggaat naar de topic, deze geeft het aantal keer terug dat je je post bewerkt hebt. Dit komt enkel te voorschijn indien niemand heeft geantwoord, het komt ook niet tevoorschijn als moderators of administrators de post bewerkt hebben (zij zouden een bericht moeten nalaten wat ze hebben aangepast en waarom). Noteer dat normale gebruikers geen post kunnen wissen eens erop geantwoord is.
Naar boven
Hoe kan ik een handtekening toevoegen aan mijn post?
Om een handtekening toe te voegen aan een post moet je eerst een aanmaken, dit kan je doen via uw profiel. Eens gemaakt kan je de Onderschrift gebruiken box aankruisen op het posting formulier om uw handtekening(onderschrift) toe te voegen. Je kan ook via uw profiel deze functie aankruisen zodat alle posts automatisch met onderschrift worden geplaatst(nadien kan je steeds bepalen of er al dan niet een onderschrift bij moet of niet door op het formulier deze functie uit te schakelen)
Naar boven
Hoe kan ik een poll maken?
Een poll maken is gemakkelijk, wanneer je een nieuw topic maakt (of de eerste post van een topic bewerkt, als je toelating hebt) je zou moeten zien Voeg een poll toe onderaan het post formulier (indien je dit niet ziet heb je waarschijnlijk geen toelating om polls te maken). Je moet eerst een titel of vraag opgeven en minstens twee opties (typ eerste optie en klik op de Voeg keuze toe knop. Je kan ook een tijdslimiet instellen voor de peiling, 0 is een eeuwigdurende peiling. Er is een limiet op het aantal opties, deze zijn ingesteld door de board administrator
Naar boven
Hoe kan ik een poll bewerken of wissen?
Zoals met posts, Opiniepeilingen kunnen enkel bewerkt worden door de originele poster, een moderator of board admin. Om een opiniepeiling te bewerken klik op de eerste post in de topic (Hiermee is steeds de opiniepeiling mee gelinkt). Indien niemand heeft gestemd dan kunnen gebruikers de peiling wissen of bewerken, indien men reeds heeft gestemd kunnen enkel moderators of administrators deze bewerken of wissen. Dit is om te voorkomen dat tijdens een peiling er beïnvloedbare aanpassingen gemaakt kunnen worden
Naar boven
Waarom krijg ik geen toegang tot een forum?
Sommige forums zijn voorbehouden aan bepaalde gebruikers of groepen. Om te bekijken, lezen, posten, enz. heb je speciale toelating nodig, enkel de forum moderator en board admin kunnen toegang verschaffen, raadpleeg hen.
Naar boven
Waarom kan ik niet stemmen in een Opiniepeiling(poll)?
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen stemmen in een peiling(om bedrog te vermijden). Indien je geregistreerd bent en nog steeds niet kan stemmen heb je waarschijnlijk niet de nodige toegangsrechten.
Naar boven
 

Formatting en Topic Types
Wat is BBCode?
BBCode is een speciale uitvoering van HTML, of je al dan niet BBCode kan gebruiken is bepaald door de administrator (je kan dit ook uitschakelen op het postformulier). BBCode opzich is gelijk in style als HTML, tags zijn ingesloten in rechte haken [ en ] inplaats van < en > en het geeft een betere controle over wat en hoe iets wordt getoond. Voor meer info over BBCode bekijk de BBcode faq op het posting formulier.
Naar boven
Kan ik HTML gebruiken?
Dat hangt er vanaf of de administrator dit toelaat, zij hebben er volledige controle over. Indien je toelating hebt zullen maar een paar tags werken. Dit is een veiligheids procedure om het board te beschermen zodat sommige de layout kunnen verwoesten of andere problemen met zich meebrengen. Als HTML is ingeschakeld kan je het uitschakelen op het posting formulier.
Naar boven
Wat zijn smileys?
'Smileys', of 'emoticons' zijn kleine grafische afbeeldingen die gebruikt kunnen worden om bepaalde uitdrukkingen of gevoelens te tonen volgens een code, bvb. :) betekent gelukkig, :( betekent bedroeft. De volledige lijst van emoticons kan gezien worden via het posting formulier. Probeer niet teveel smileys te plaatsen in uw posts, ze kunnen vlug een post onleesbaar maken en een moderator kan beslissen deze te verwijderen en de post in zijn geheel te verwijderen
Naar boven
Kan ik afbeeldingen posten?
Afbeeldingen kunnen inderdaad worden getoond in uw post. Alhoewel, er is geen functie tot uploading van afbeeldingen naar deze board. Je kan een link plaatsen naar een afbeelding op een publiek toegankelijke web server, bvb. http://www.een-ongekende-plaats.net/mijn-foto.gif. Je kan niet linken naar afbeeldingen opgeslagen op uw eigen PC (of het is een publiek toegankelijke server) noch afbeeldingen opgeslagen op bvb, e.g. hotmail of yahoo mailboxes, sites met wachtwoord beveiliging, enz. Om de afbeelding te tonen gebruik je liefst de BBCode [img] tag of soortgelijk in HTML (indien toegelaten).
Naar boven
Wat zijn mededelingen?
Mededelingen bevatten meestal belangrijke informatie en zou je zo snel mogelijk moeten lezen. Mededelingen verschijnen bovenaan van elk blad in het forum waar ze zijn gepost. Of je al dan niet een mededeling kan posten hangt af van de boardinstellingen, deze zijn ingesteld door de administrator.
Naar boven
Wat zijn sticky topics?
Sticky topics verschijnen onder de mededelingen in het forum en enkel op de eerste bladzijde. Deze zijn meestal van belang dus deze zou je moeten lezen bij voorkeur. Zoals met mededelingen is het de board administrator die bepaald wie sticky topics kan posten in elk forum.
Naar boven
Wat zijn gesloten topics?
Gesloten topics zijn vergrendeld door een moderator of administrator. Je kan niet antwoorden op gesloten topics en eenpoll die in een gesloten topic staat wordt automatisch beëindigd. Topics kunnen gesloten worden om verschillende redenen.
Naar boven
 

Gebruikersniveau's en -groepen
Wat zijn administrators?
Administrators zijn die de controle hebben van deze site. Deze mensen hebben controle over alle facetten van deze website zoals permissies, banning gebruikers, aanmaken gebruikersgroepen of moderators, enz. Zij hebben ook moderator toegankelijkheden in al de forums.
Naar boven
Wat zijn moderators?
Moderators zijn enkelingen (of groepen van enkelingen) wiens job is hun forum van dag tot dag op te volgen naar goed gebruik. Zij hebben het vermogen om posts te bewerken te wissen of locken, unlock, verplaatsen, wissen en splitsen van topics in het forum waar zij moderator van zijn. Meestal zijn moderators die behoeden dat er off-topic (afwijken van de topic) gegaan wordt of lasterpraat wordt gepost.
Naar boven
Wat zijn gebruikersgroepen?
Gebruikersgroeps zijn een manier waarop board administrators gebruikers in een groep kan plaatsen. Elke gebruiker kan toebehoren aan meerdere groepen (verschillend met meeste andere boards) en elke groep kunnen andere toegangsrechten krijgen. Dit maakt het gemakkelijk voor de administrators om verschillende gebruikers als moderators van een forum te maken, of toegang te verlenen aan een privaat forum, enz.
Naar boven
 

PM's (Personal Messages)
Ik kan geen PM's zenden!
Hier zijn drie redenen voor; je bent niet geregistreerd en/of niet ingelogd, de board administrator heeft PM uitgeschakeld voor het gehele board of de board administrator heeft je verhinderd voor het verzenden van berichten. Is het dit laatste dan zou je de administrator moeten vragen waarom.
Naar boven
Ik heb spam of beledigende email gekregen van iemand van dit forum!
We vinden het spijtig dit te horen. Het email formulier van dit board heeft een beveiliging om zulke gebruikers op te sporen. Stuur een email naar de board administrator met een volledige copy van de email die je ontvangen hebt, het is heel belangrijk dat deze ook de hoofding bevat (deze geven details van de gebruiker die de email heeft gezonden). Dan kunnen ze aktie ondernemen.
Naar boven
 

Bijlagen
Hoe voeg ik een bijlage toe?
Je kan bijlagen toevoegen wanneer je een nieuw bericht plaatst. Je moet een Voeg Bijlage toe formulier onder het berichtenveld zien. Als je op de Browse... wordt het 'Open' dialoogvenster van je computer geopend. Zoek naar het bestand dat je wilt bijvoegen, selecteer dat en klik op 'OK'.Als je er voor kiest commentaar in het 'Bestand Commentaar veld bij te voegen, wordt dit commentaar gebruikt als een link naar de bijlage. Als je geen commentaar invult, wordt de bestandsnaam zelf gebruikt als link naar het bestand Als de administrator dit toelaat, kun je meerdere bijlagen uploaden volgens hetzelfde principe tot je het maximale toegestane aantal bijlagen hebt bereikt.

De administrator heeft een limiet ingesteld voor de maximale bestandsgrootte, definieert bestandsextenties en andere dingen voor bijlagen op het forum. Let erop dat het jouw verantwoordelijkheid is dat je bijlagen niet in strijd zijn met de gebruikersovereenkomst en dat ze verwijderd mogen worden zonder waarschuwing vooraf.

Let er op dat de webmaster, administrator of moderator geen verantwoordelijkheid neemt voor enkele vorm van verlies van data.
Naar boven
Hoe voeg ik een bijlage toe nadat ik een bericht heb geplaatst?
Om een bijlage te plaatsen nadat je een bericht hebt geplaatst, moet je je bericht bewerken en bovenstaande procedure volgen. De nieuwe blijage zal worden toegevoegd zodra je op Toevoegen klikt.
Naar boven
Hoe verwijder ik een bijlage?
Om een bijlage te verwijderen, moet je je bericht bewerken en op de 'Verwijder Bijlage' knop klikken naast de bijlage die je wil verwijderen in de 'Geplaatste Bijlagen' box. De bijlage wordt verwijderd zodra je op 'Verzenden' klikt.
Naar boven
Hoe bewerk ik het bestandscommentaar?
Om het bestandscommentaar te wijzigen, zul je je bericht moeten bewerken. Bewerk de tekst in het 'Bestandscommentaar' veld en klik op de 'Update Commentaar knop naast het bestand dat je wilt bijwerken in de 'Geplaatste Bijlagen' box. Het bestandscommentaar wordt geupdate zodra je op Verzenden klikt.
Naar boven
Waarom is mijn bijlage niet zichtbaar in het bericht?
Het meest waarschijnlijke is dat het bestand of de extentie niet langer meer wordt toegestaan op het forum, of een moderator of administrator heeft de bijlage verwijderd omdat het in strijd was met de gebruikersovereenkomst.
Naar boven
Waarom kan ik geen bijlagen toevoegen?
Op sommige forums is het plaatsen van bijlagen alleen toegestaan voor bepaalde gebruikers of gebruikersgroepen. Om bijlagen toe te voegen heb je speciale bevoegdheden nodig. Alleen de moderator en administrator kunnen deze bevoegdheden geven. Je zou met één van hun contact moeten opnemen.
Naar boven
Ik heb de benodigde bevoegdheden. Waarom kan ik dan toch geen bijlagen toevoegen?
Er is een limiet voor bestandsgrootte, toegestane bestandsextenties en andere dingen voor bijlagen ingesteld. Een moderator of administrator kan je bevoegdheden hebben veranderd, of het plaatsen van bijlagen in het specifieke forum hebben uitgeschakeld. Je zou hiervan een melding moeten krijgen in het 'error' bericht wanneer je een bestand probeert toe te voegen. Als dit niet van toepassing is, kun je ook nog overwegen de moderator of administrator om hulp te vragen.
Naar boven
Waarom kan ik geen bijlagen verwijderen?
Op sommige forums is het verwijderen van bijlagen alleen toegestaan voor bepaalde gebruikers of gebruikersgroepen. Om bijlagen te verwijderen heb je speciale bevoegdheden nodig. Alleen de moderator en administrator kunnen deze bevoegdheden geven. Je moet met één van hun contact opnemen.
Naar boven
Waarom kan ik geen bijlagen bekijken/downloaden?
Om bijlagen te bekijken/downloaden kan het zijn dat je speciale bevoegdheden nodig hebt. Alleen de moderator en administrator kunnen deze bevoegdheden geven. Je moet met één van hun contact opnemen.
Naar boven
Met wie moet ik contact opnemen over illegale of mogelijk illegale bijlagen?
Je moet contact opnemen met de administrator. Als je niet kan vinden wie dit is, moet je eerst één van de moderators contact opnemen en aan hun vragen aan wie je dit moet melden.
Naar boven
 


 Ga naar:   


© TDI Club Nederland 2008