Powered by Neostrada.nl


Plaats nieuw berichtPlaats reactie Vorige onderwerpEmail naar een Vriend.Sla dit onderwerp op als bestandPrintversieVolgende onderwerp
Auteur Bericht
timk1
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 21-12-2011
Berichten: 3
Woonplaats: kampen

netherlands.gif
BerichtGeplaatst: za 21 mrt, 2015 00:35  Onderwerp:   cruise control stopt bij 115 km/uur Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

hallo
ik heb een motor en bak van een golf 4 in een golf 1 gebouwd. ik rij er sinds deze week mee. alles werkt prima, ook de cruise control. alleen werkt hij tot 115 km /uur en daarboven niet. iemand enig idee waar dit in kan zitten ?
het is een 1.9 tdi automaat uit een type 4 van 1999 .
alvast bedankt voor de reactie
tim


Boogschutter Geslacht:Man Buffalo OfflinePersoonlijke Gallerij van timk1Bekijk gebruikers profielStuur PM
Aize
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 28-1-2012
Berichten: 1225
Woonplaats: Hidaard
Auto: Audi A4 Quattro 2.0 TFSI, VW transporter T5 GP
blank.gif
BerichtGeplaatst: za 21 mrt, 2015 08:22  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

je zal hem toch eerst uit moeten (laten) lezen op fouten.

_________________
pikerje net, it komt dochs oars!

Vissen Geslacht:Man Tijger OfflinePersoonlijke Gallerij van AizeBekijk gebruikers profielStuur PM
Lucas
Site Admin
Site Admin



Geregistreerd op: 6-6-2005
Berichten: 19210

Auto: Audi A6
netherlands.gif
BerichtGeplaatst: za 21 mrt, 2015 13:01  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Denk dat het door de bandenmaat komt, dan ziet de motorcomputer niet meer in welke versnelling je rijdt.

_________________
No turbo no problems

 Geslacht:Man  OfflinePersoonlijke Gallerij van LucasBekijk gebruikers profielStuur PMBekijk de homepage
timk1
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 21-12-2011
Berichten: 3
Woonplaats: kampen

netherlands.gif
BerichtGeplaatst: za 21 mrt, 2015 23:31  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

ik heb hem al laten uitlezen. komen geen foutcodes met betrekking tot dit probleem.
de wielmaat is 16 inch, vergelijkbaar met wat onder de golf 4 zit dus dat kan het probleem ook niet zijn.
nog meer of andere suggesties ?


Boogschutter Geslacht:Man Buffalo OfflinePersoonlijke Gallerij van timk1Bekijk gebruikers profielStuur PM
El Pino
Lite Member


Leeftijd: 35
Geregistreerd op: 17-12-2008
Berichten: 1064
Woonplaats: Valkenswaard
Auto: Seat Leon 5F TSI & Ibiza 6L TDI
netherlands.gif
BerichtGeplaatst: zo 22 mrt, 2015 00:08  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

En wat is je bandenmaat? 16 inch is je velg maat.

_________________
┏━━┓┏━━┓┏━━┓┏★━┓

Steenbok  Tijger OfflinePersoonlijke Gallerij van El PinoBekijk gebruikers profielStuur PM
Tyffoen
Lite Member



Geregistreerd op: 16-1-2014
Berichten: 187
Woonplaats: Noord Holland

netherlands.gif
BerichtGeplaatst: ma 23 mrt, 2015 21:42  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Bandenmaat voor een golf 1 moet zijn, 195 45 16 . Betreft een golf 4 is dat 205 55 16. Als je 205 55 16 eronder hebt liggen , dan heb je met een afwijking te maken van 8,6 km/h verschil. Mocht het zo zijn zoals ik het hier beschrijf , dan zou ik toch voor een setje met de juiste bandenmaat gaan om zeker uit te sluiten dat dat het probleem niet is.


 Geslacht:Man  OfflinePersoonlijke Gallerij van TyffoenBekijk gebruikers profielStuur PM
Aize
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 28-1-2012
Berichten: 1225
Woonplaats: Hidaard
Auto: Audi A4 Quattro 2.0 TFSI, VW transporter T5 GP
blank.gif
BerichtGeplaatst: ma 23 mrt, 2015 22:44  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Vreemd verhaal allemaal.
De snelheid wordt waarschijnlijk op de bak gemeten, dat wordt toch nergens met de ware snelheid vergeleken?

_________________
pikerje net, it komt dochs oars!

Vissen Geslacht:Man Tijger OfflinePersoonlijke Gallerij van AizeBekijk gebruikers profielStuur PM
timk1
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 21-12-2011
Berichten: 3
Woonplaats: kampen

netherlands.gif
BerichtGeplaatst: ma 23 mrt, 2015 23:32  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

klopt
de snelheid wordt op de bak gemeten dus al zitten er geen wielen onder de auto dan zou hij het nog moeten doen. staat volledig los van elkaar


Boogschutter Geslacht:Man Buffalo OfflinePersoonlijke Gallerij van timk1Bekijk gebruikers profielStuur PM
Lucas
Site Admin
Site Admin



Geregistreerd op: 6-6-2005
Berichten: 19210

Auto: Audi A6
netherlands.gif
BerichtGeplaatst: di 24 mrt, 2015 11:55  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Niet helemaal waar. Het baksignaal gaat naar de teller, wordt omgezet in een snelheidssignaal en dat wordt doorgestuurd naar de ecu tbv de cruise-control.

Daarom kun je de teller coderen vwb het impulssignaal van de bak.

Daarnaast; het snelheidssignaal en het motortoerental moeten een bepaalde ratio hebben. Als je de wielomtrek veranderd wordt die ratio anders lijkt me.

_________________
No turbo no problems

 Geslacht:Man  OfflinePersoonlijke Gallerij van LucasBekijk gebruikers profielStuur PMBekijk de homepage
Tuxik
Moderator
Moderator



Geregistreerd op: 1-10-2006
Berichten: 6466


romania.gif
BerichtGeplaatst: di 24 mrt, 2015 14:06  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Kan een gebrek aan ABS-sensors hier ook nog in meespelen ?

_________________
52-RH-ZJ Golf+ BKD
78-GH-VL Golf 4 TDI
10-FN-GR Golf 4 TDI
RB-TS-46 Golf 3 TDI
PZ-RB-36 Golf 3 TDI
HH-ND-35 Golf 3 TD
GS-67-BS Golf 1 LD

 Geslacht:Man  OfflinePersoonlijke Gallerij van TuxikBekijk gebruikers profielStuur PM
Lucas
Site Admin
Site Admin



Geregistreerd op: 6-6-2005
Berichten: 19210

Auto: Audi A6
netherlands.gif
BerichtGeplaatst: di 24 mrt, 2015 18:06  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Tuxik schreef:
Kan een gebrek aan ABS-sensors hier ook nog in meespelen ?

Volgens mij niet, snelheidssignaal via ABS is bij de Golf4 alleen gebruikt bij de R32 DSG bij mijn weten.

_________________
No turbo no problems

 Geslacht:Man  OfflinePersoonlijke Gallerij van LucasBekijk gebruikers profielStuur PMBekijk de homepage
Aize
Lite Member


Leeftijd: 48
Geregistreerd op: 28-1-2012
Berichten: 1225
Woonplaats: Hidaard
Auto: Audi A4 Quattro 2.0 TFSI, VW transporter T5 GP
blank.gif
BerichtGeplaatst: di 24 mrt, 2015 18:22  Onderwerp:   (Geen Onderwerp) Reageer met quoteGa naar onderkant van PaginaNaar boven

Lucas schreef:
. Als je de wielomtrek veranderd wordt die ratio anders lijkt me.


Ben ik het niet helemaal mee eens.
Wat nog wel zou kunnen is dat de transmissie een slip heeft en zo de ratio in de war brengt.

_________________
pikerje net, it komt dochs oars!

Vissen Geslacht:Man Tijger OfflinePersoonlijke Gallerij van AizeBekijk gebruikers profielStuur PM
Berichten van afgelopen:      
Plaats nieuw berichtPlaats reactie  



JD EngineeringVVT
Jos
VagtechniekChiptuning Feno

© TDI Club Nederland 2008